Travaux au carrefour du Magnebois.

La Région flamande réalise des travaux au carrefour de Magnebois à Rémersdael et elle l’annonce par un grand panneau :

 

IMG_2806

 

S’agissant d’une annonce sur le territoire fouronnais, ce panneau doit être bilingue.  Est-ce que notre bourgmestre, toujours si prompt à intervenir, a fait son boulot en rappelant cette obligation à la "Vlaamse Overheid"?

6 réflexions sur « Travaux au carrefour du Magnebois. »

 1. U bent hier de meester in het bespelen van sentimenten. Dat is overduidelijk gebleken. En uw groep heeft ook nog andere specialiteiten die een goede samenwerking van de beide taalgroepen in de weg staat volgens Dagblad de Limburger van vandaag in ‘t artikel Welkom in het Ulster van België) Ik zeg sinds jaren dat de franstalige minderheid in Voeren een statuut binnen de kaders van het Kaderverdrag ter erkenning van nationale minderheden van de Raad van Europa toekomt. Net zoals de Friezen dat in Nederland sinds 2005 hebben, maar dat schrijft de uit Noorbeek afkomstige journalist – die ik overigens niet gesproken heb – dan weer niet.

 2. Ik heb dat artikel ook gelezen. En de inleiding. Blijkbaar was Bep nog niet goed wakker. Er staat letterlijk: « Samenwerking blijft moeilijkn als het pesten van Franstaligen aan de orde van de dag is. Als gemeenteraadsleden Frans spreken stopt de griffier (info Huub: in Nederland wordt de raad opgetekend door een griffier) met notuleren…. Als je Frans spreekt, besta je in feit niet? IS GETEKEND: RETOUR AUX LIBERTES.
  Dat is dus geen stelling van het dagblad zoals BM het schrijft, maar een weergave van de stelling van Retour! Dat is dus heel wat anders en zo zie je maar hoe een mens door te snel lezen foute informatie kan verspreiden. Is het geen foute lezing, dan blijft enkel de moedwillige kwaadsprekerij.
  Misschien heeft die journalist echt geen nood aan jouw visie? Dat zou toch ook kunnen. Want je bent geen betrokken persoon en dus beperkt hij zich terecht tot de visie van de collegae van Retour. En mogelijk is je verhaal van het minderhedenverdrag door jou al zo kapot gedraaid dat niemand het meer wil horen? Overdaad schaadt vaak. Een zaak laten verdedigen door externen zonder enig belang is ook al niet erg verstandig.

 3. Na een goede jaarvergadering van de PvdA in Sittard-Geleen die ik als secretaris natuurlijk grotendeels voorbereidde ook nog een wakker bericht op deze blog.
  Ik was als enige ooit in de gelegenheid om de beide Voerense groepen van binnenuit te leren kennen, voorafgaand en tijdens de cruciale verkiezingen van 2000 en dat feit maakt mij verantwoordelijk, of u, meneer de burgemeester dat nu wel of niet wil inzien. Ik verdien niets aan de Voerkwestie, integendeel. Maar ik doe alles wat menselijk bezien mogelijk is om te blijven zeggen wat ik juist en rechtvaardig acht. Ik verneem heel andere geluiden: o.m. mijn aanhoudend drukken op de erkenning van de Franstalige minderheid als oplossing voor de Voerkwestie doet mensen hier zeggen dat hen de ogen beginnen open te gaan voor wat in Voeren speelt.

  U, meneer Broers moet geen vrienden zoeken waar ze niet zijn: die Noorbeekse journalist is door de Limburger gewoon gebruikt om « iets »te insinueren wat er niet is. Hij weet niks over Voeren, heeft niet met mij gesproken, en daarom schrijft hij griffier ipv arrondissementscommissaris die deel uitmaakt van het kabinet van de gouverneur en zeer terecht belast is met het een en ander waar men in Nederland blijkbaar geen notie van mag hebben.

  Het inspelen op onnozel associatiedenken (Noorbeekse journalist= Bep Mergelsberg die uit Noorbeek afkomstig is) van De Limburger is laakbaar zeker gezien het feit dat zij uit mijn ingezonden brieven (vandaag geplaatst) gewoon schrappen dat de wraak aan de basis ligt van de Vlaamse ASSIMILATIEPOLITIEK.

Les commentaires sont fermés.