Quand Swéron choisit des images…

Dans son dernier livre, Guido Swéron, pur produit de la colonisation flamande à Fourons, publie de très belles photos dont celle-ci des quelques cavalières:

img3959

 

Guido n’a peut-être pas vu que Carine, qui était candidate R@L aux élections du 8 octobre dernier, portait un bel écusson sur son sweat-shirt, comme le montre ce détail:

img3960

 

6 réflexions sur « Quand Swéron choisit des images… »

 1. Voilà la différence dans quelques phrases: « …produit de la colonisation flamande… » et puis la photo prise par Guido avec le Perron sur la blouse. Lui, il montre sa tolérence!

 2. Il ne faut jamais avoir lu une page d’un des livres de Guido Swéron pour oser affirmer ce que Huub Broers écrit ici. Pour Guido Swéron, les Francophones n’existent tout simplement pas dans notre commune. Et il ne les souhaite même pas comme clients de son secteur touristique. Pour s’en convaincre, il suffit de voir son site internet et de compter les pages traduites en français.

 3. In 1998 ben ik door Voerbelangen uit hun partij gezet omdat ik mijn dochter op de Franstalige school plaatste. Kinderen, in het hartje van de veeltalige Euregio moeten de gelegenheid krijgen zo jong mogelijk de verschillende talen en kulturen goed leren kennen. Van ‘native speakers’ dus. En dat is in Voeren heel eenvoudig want de anderstalige school ligt er bij wijze van spreken voor iedereen om de hoek. Wat Chomsky ook beweert: veel Voerenaren hebben zeker in passief opzicht meerdere moedertalen. Trouwens, nu Voerbelangen de meerderheid heeft, verlengt zij zelfs te vroeg het huurcontract met de Franstalige school. En dat is natuurlijk ook heel goed maar wel een beetje tegenstrijdig, niewaar? Ik was tevreden met de evenwichtige stemuitslag in 2000. Bekijk de stemresultaten van 1994 en 2000 en tel daar voor 2000 eens de 20% Nederlandse stemmen bij, die vrijwel allemaal naar Voerbelangen gaan. Wie zich niet afvraagt waarom Voerbelangen slechts één zetel meer behaalde kan niet tellen. Wat is er in de groep Belgen gebeurd? Ik vind dat niet-politiek actieve Voerenaren rond de tafel moeten gaan zitten om zelf een plan uit te werken over waar ze naar toe willen met hun gemeente, wat de taalproblematiek aangaat. Bij de komende onderhandelingen kan zo’n plan van burgers invloed hebben en alle geo-politieke touwtrekkerij – die afdoende bewezen heeft door het bos aan grenzen in deze streek de mens zelf niet meer te kunnen zien – voor eens en altijd het zwijgen opleggen. Zaak gesloten? Nee, nu zijn de Voerense burgers aan de beurt om te zeggen wat ze willen.

  Bep Mergelsberg, secretaris PvdA Sittard-Geleen.

 4. De onderstaande bijdrage is niet door mij op deze blog geplaatst en de titel is van de hand van plaatser. Niet van mij. Ik gebruik de term fascisten voor mensen die concentratiekampen inrichtten tijdens de Tweede Wereld oorlog en nergens anders voor. Wie dat wel doet, verlegt een grens die ik niet verleggen wil.

  De bijdrage schreef ik wel, maar op een forum van een aantal Vlaamse kranten EN onder de kop ‘Zelf Voeren-plan schrijven’. En ik heb daarbij niet mijn funktie bij de PvdA in Sittard vermeld. Ik had die ook daar kunnen schrijven maar dat heb ik niet gedaan.
  Ik onderschrijf mijn bijdrage, vind het goed dat deze ook op deze blog geplaatst is, maar maak bezwaar tegen de titel om bovenstaande reden.

  Ik weiger mee te doen aan het media-spel waarin blijkbaar alleen extreme oorlogszuchtige uitspraken tot publikatie van feiten leiden.

  Wat in Voeren gaande kan niet door de beugel in een Westerse democratie en daarvoor hoef ik geen oorlogsretoriek te gebruiken. De feiten volstaan.

 5. Vous savez, la grande hollandaise qui etait sur nos listes voici 7 ans. Entre temps repartie en Batavie, ou elle fait de la politique. Secretaire du PVDA a Sittar. Eh bien ce parti continue a perdre des voix – 17 pourcent aux elections d hier.
  Bientot le billet de sortie eglament au PVDA de Sittar???

 6. Maar we hebben nu wel weer een lid van onze afdeling in de Staten. Hij werd op nummer drie op de lijst geplaatst en is actief betrokken bij de coalitie-onderhandelingen.
  Voor de gemeenteraad kwam de SP – een linkse partij die in Nederland sterk in de lift zit maar regeringsdeelname weigert omdat ze moeilijk compromissen sluiten kan – niet op. Nu, bij de Provinciale Verkiezingen wél en ze snoepte zowat de helft van de stemmen van de PvdA op. Vandaar de uitslag.

  Met alleen maar de cijfertjes te bekijken, slaat u de plank helemaal mis, beste pas si anonym, wie u ook mag zijn.

Les commentaires sont fermés.