Potelets dangereux à Fouron-le-Comte

http://rtlinfo.alinfini.be/index.php?option=com_vpl_videoplayer&task=play&mmo=42000#

Information donnée au journal télévisé de RTL le samedi 26 juillet 2008.

 

6 réflexions sur « Potelets dangereux à Fouron-le-Comte »

 1. Inderdaad, u laat zich leiden door de reportage van RTL-TVi. Dat is uw goed recht. Als u de juiste omstandigheden kende, dan wist u natuurlijk wel dat er in deze titel « wat aantrekkingskracht zit om het verhaal te doen slikken ». Het juiste verhaal kennen de zeven gekwetsten, de organisatoren met wie ik de avond van het ongeval nog contact had en die mij geruststelden met de melding dat er geen levensgevaar was, de politie en via de inlichtingen ook ikzelf. U heeft de neiging om bij alles de schuld te leggen bij ons, de bestuurlijke overheid. In dit geval ging het echter, zoals zo vaak, om een ongewilde menselijke fout met ernstige gevolgen. Het bestuur dat deze paaltjes plaatste draagt geen enkele schuld zoals uit uw titel « potelets dangereux à FLC » zou kunnen blijken. Het kreeg van de Waalse organisatoren zelfs een dank voor de organisatie in de gemeente. Het ging over een officieel aangevraagde rit van de Tour de Liège. Het voorval bewijst eens te meer dat we niet voorzichtig genoeg kunnen zijn bij dergelijke activiteiten. Zelfs ervaren mensen kunnen echter voor onvoorziene omstandigheden komen te staan. Het is jammer dat u elk feit aangrijpt om negatief te doen.

 2. Est-ce que vous êtes peut-être l’artiste engagé qui n’est pas peur de dire les « ânes » leurs stupidités dans la « vres »? Vous cherchez peut-être un nouveau project artistique?

 3. Pourriez-vous traduire car je ne comprend pas le sens de votre phrase, meme en essayant la traduction litterale….. Je comprendrais peut etre mieux si vous vous exprmer dans votre langue maternelle… Merci,

 4. J’ai fait in effort de découvre qui est Roger Claessens et j’avais fait un tour sur Google. Il existe un artiest engangé en Flandre avec votre nom. Il fait des vidéos sur des sujets actuelles et dit dans cette manière sa vérité très, très franchement.
  Vous êtes cet artiste autodidacte? Si non, je’m’excuse.

  Il n’est pas à vous de me dire quelle langue est ma langue maternelle et si vous me ne comprenez pas, tantpis, beaucoup d’autres me comprennent très bien quand je parle le francais ( je ne trouve pas la cédille sur cet qwerty-clavier.

 5. ‘t Enige dat wat mij betreft zou moeten lukken m.b.t. Voeren is dat de franstaligen tot hun recht komen en dat hun taal als een taal gelijkwaardig aan het Nederlands in dat dorp erkend wordt. Voor mij persoonlijk zit daar niks in. Maar als u denkt dat als ik hier het Nederlands gebruik ik daardoor alleen al iets kan bijdragen…Hierbij en graag gedaan.
  Er zijn in Nederland nogal wat mensen die mijn standpunt in de Voerkwestie steunen, maar ja er bestaat zoiets als inmenging in buitenlandse aangelegenheden. Met luidop roepen dat u anti-hollander bent maakt u het deze mensen nog moeilijker…

Les commentaires sont fermés.