Le conseil communal des Fourons se réunira…

Le conseil communal des Fourons se réunira ce jeudi 19 octobre 2006 à 20 heures et vous saurez tout à ce sujet en suivant ce lien.

6 réflexions sur « Le conseil communal des Fourons se réunira… »

 1. De wereld waarschuwt ons. Waar onrecht geschiedt, zoals in Voeren, worden wonden gemaakt. Wonden die zullen blijven woekeren. Ook in de toekomstige generaties. Ik ken persoonlijk Molukkers en Armeniërs, recent beiden in de publiciteit door de erkenning van hun geschiedenis.
  Ik was op vakantie op Kreta in 2005 en vernam van de Armeense vrouw die mijn appartement schoonhield over de Armeense genocide met een energie alsof het gisteren gebeurd was. Ik heb met die informatie het mijne gedaan, ook al wist ik op dat moment totaal niet waar ze het over had. Ik heb me geïnformeerd. Ik ken sinds kort een Molukker in mijn familiekring en heb wederom het mijne gedaan.
  Het verhaal van beide groepen is in zoverre te vergelijken met het verhaal van de Voerenaren dat als Vlaanderen, Wallonië en België niets doen dat dan de toekomstige generaties het misschien ook ooit gepresenteerd krijgen op een moment dat het heel slecht gelegen komt.
  Ik werk hard voor iets dat mijn steun heeft en verdient.
  Ook al woon ik buiten Voeren…

 2. Ach Bepke, ik ben zovele keren in Tsjechië en het vroegere Tsjechoslowakije geweest. Die twee volkeren leven vreedzaam naast elkaar. En de Tsjechen in Slowakije hebben respect voor hun Slwaakse Staat en de Slowaken in Tsjechië respecteren « ma Vlast ». Zonder wat jij hier wil doen opleggen. Je bent gewoon een duurzame aanbidster van ruzie en onrust. Wij al lang niet meer. De Voerenaars ook niet meer. Je vecht in de achterhoede. Ooit behaalde je een Pyrhusoverwinning. En je weet wat die zei: « als ik nog een keer zo win, heb ik de strijd verloren ». Dat gebeurt nu al sinds 1988 elke keer opnieuw
  1988: 9-6 voor Ral, 1994: 8-7 voor Ral, 2000: 8-7 voor VBL, 2006: 9-6 voor VBL. Omdat de mensen ons geloven en omdat wij ook de Franstaligen zullen blijven respecteren in hun taal. Dat is wat de mensen goed doet. Bijvoorbeeld een burgemeester die elke dag voor hen op het gemeentehuis is en met hen praat of problemen aanpakt in hun taal. En dat zal ik hen blijven aanbieden tot ik uit de politiek stap.Maar, dat is nog niet voor vandaag. Tot spijt van wie het benijdt.

 3. Mevrouw Mergelsberg,

  vergelijkt u nu volkerenmoorden/bloedige repressie met de situatie in Voeren?

  Als u op u leeftijd voor het eerst over Armenie hoort, dan moet u heel serieus stoppen erover te spreken alsof u al jaren expert bent.
  Wat die erkenning aangaat van de armeense genocide… Frankrijk heeft besloten deze te erkennen en het illegaal te maken dit niet zo te beschouwen. Sinds wanneer is de erkenning door 1 land voldoende? U zou dringend ‘Libération’ moeten lezen.

  Extremisme is in beiden richtingen schadelijk. Uw droom van ‘white knight’ in Voeren te spelen is een stuk gevaarlijker voor democratie dan het gedrag van éénder welke voerense politicus.

 4. Dat die situaties IN ZOVERRE met elkaar te vergelijken zijn dat er wonden geslagen worden, die blijven woekeren. En dat is te voorkomen door Vlaanderen vooral. Ik denk dat geen enkele democratie gebaat is bij anoniemen die verantwoordelijk handelende personen – die weten waar ze over praten – het zwijgen willen opleggen.
  Ik heb mij ook geïnformeerd over of de Armeense genocide in het collectieve geheugen van nederlanders – op acadelisch niveau – bekend was voor de huidige actualiteit in nederland en frankrijk. Helemaal niet, dus.

 5. Dat wou u misschien schrijven, maar kwam niet zo uit uw reactie.

  U schrijft eerst over ‘wonden’, dan over armenië en molukken en dan argumenteert u met ‘in zoverre’.
  Een normaal mens beschouwt dan dat de vergelijking hier zowel over de geslagen wonden gaat als over de gevolgen die het voor deze volkeren betekende.

  Ik verplicht u trouwens niet te zwijgen, ik argumenteer dat u, aangaande deze FANTASIERIJKE vergelijking, beter niet als ‘experte’ voor de dag komt.
  Vergelijkingen dezer aard vind men vaker in de mond van Vlaams Belangers… daar wil u toch niet mee vergeleken worden?

Les commentaires sont fermés.