Teuven, un village si paisible

Teuven

 

Village paisible en effet sur cette photo, mais ce n’est pas toujours ainsi. Et ça risque bien de devenir pire encore à l’avenir quand les mesures votées par VBL pour Fouron-le-Comte seront aussi d’application à Teuven: plus de stationnement sur les trottoirs et stationnement uniquement d’un côté de la route comme ce sera désormais le cas à la rue de l’Arbre à Fouron-le-Comte. En attendant, le conseil communal du 26 avril 2007 a décidé d’interdire le stationnement dans les virages à Teuven.

Stationnement déjà tellement précieux que les cafetiers de Teuven se bagarrent à ce sujet, à tel point que c’était l’incident grave mercredi matin à 4 heures puisque le patron du « Moeder de Gaens » aurait tiré sur celui du « Café Modern ». Le far-west à Teuven!

Le patron du « Moeder de Gaens » était un copain du grand homme de la rue de Warsage puisqu’il était notamment le propriétaire du nom du site internet communal www.voeren.be avec l’accord du bourgmestre… Maintenant le grand Rogier est entre les mains du juge d’instruction de Tongres. Suite au prochain épisode.

75 réflexions sur « Teuven, un village si paisible »

 1. Les rumeurs persistantes venant de Teuven font également état de vol manifeste d’antiquités du sieur Rogier(s ?) dans la Salle Patria, pris en flagrant délit pendant la nuit par Frans Bik, patron du Café Modern. Avec plainte à la clé.

  Mais, naturellement, ce ne sont que des rumeurs…

 2. Het oplossen van parkeerproblemen is een taak van de gemeente. Retour zag dat niet en liet het probleem verrotten. Ik kan niet alles oplossen met een toverstokje. Dat weet ik. Maar, ik doe tenminste inspanningen. Het parkeerverbod in Teuven wordt de uitvoering van een besluit dat Retour vorig jaar eenparig mee goedkeurde, mijnheer Xhonneux? Zware kritiek op de eigen partij dus!!! Niet zo fraai als je het mij vraagt. En in de Boomstraat is er voldoende plaats op de voorlopige parking. Honderd extra plaatsen! Daarom kunnen we ons veroorloven om het verkeer gemakkelijker te laten doorstromen door een verbod op te leggen aan één kant van de weg. Waarom toch dergelijke onzin?
  En over de vreselijke zaken in Teuven kan ik kort zijn: ik ken zowel Frans als Rogier inderdaad heel goed en ben ook verrast door wat nu gebeurde. Ben ik daardoor slecht? En heb ik daarom iets hiermee te maken? Wat u doet is gewoon oneerlijk en onjuist. Als je iedereen moet herinneren aan zijn (familie)verleden…

 3. Dit was ik vergeten bij mijn vorige tussenkomst. Jullie hebben ooit bloemen gegeven aan een cafébaas die twee mensen zwaar kwetste met kogels uit een gevaarlijk geweer. Ik was toevallig licht gekwetst die dag. Wij geven nu geen bloemen!

  De parkeeroplossing wordt gevraagd door de vervoersmaatschappijen, de landbouwers en de inwoners van Teuven in het algemeen.

 4. Comme vous le savez, j’ai toujours eu une préférence pour Aubel et Rémersdael s’y trouverait beaucoup mieux qu’avec Fourons (Fourons peut-être aussi?). A Aubel, le trafic de la rue de Battice est ralenti par le fait qu’on peut stationner des deux côtés et du coup tout le monde fait attention en réduisant la vitesse. S’il y a des accidents, ce ne sont que des tôles froissées.
  Cela pourrait aussi être le cas à Teuven. Les bus « De Lijn » pourraient être remplacés par des « Smart » (vu le nombre de passagers) et les autres gros véhicules de transport ne devraient pas y passer le dimanche. Et, de plus, pourquoi faire passer dans le village de Teuven, des véhicules dont le siège social est au Luxembourg?
  Quant à Rogier, je peux retrouver sur mon disque dur des propos qu’il tenait il y a quelques années… Un vrai supporter de Voerbelangen. D’autres rumeurs font état d’activités … nocturnes et encore moins recommandables.

 5. Tiens, moi aussi je suis favorable à ce genre de ralentisseurs comme on les trouve aussi à Gronsveld. Mais, les fermiers avec grands tracteurs, les bus et les camions nont pas de choix: ils doivent passer! Et avec des voitures des deux côtés, ça devient impossible.
  Quant à R, oui, il était membre de Voerbelangen. Je ne le nie pas. Comme ceux que vous donniez des fleurs après avoir tiré sur des autres étaient des membres de Retour. Vous en avez même donné du travail à la commune. Heureusement pour eux.

 6. Ik kan jullie reacties hier totaal niet meer volgen.
  De Walen proberen Rogiers relaas nog eens te versterken door nog meer geruchten de wereld in te helpen en de Burgemeester die nota bene zelf hoofd is van de politie en daarom kon beschikken over de allerlaatste informatie reageert alsof Rogier inderdaad gedaan heeft wat de media allemaal verzonnen heeft.
  En dan nog hebben jullie het hier over een parkeerprobleem terwijl dat er helemaal niets mee te maken heeft.
  Dat hele parkeerprobleem komt voort uit een opmerkingen van de vrouw van Richard die ex prins carnaval is geweest in Teuven.

  En wat is het belang ervan dat Rogier wel of geen lid is van Voerbelangen?
  Denken jullie daarmee Voerbelangen in een verkeerd daglicht te plaatsen?
  Nou lekker jammer voor jullie want de werkelijkheid zit net iets anders.
  Rogier heeft niet ingebroken en er is al helemaal geen sprake van doodslag.
  Dus jammer voor jullie maar ook deze keer hebben jullie weer laten zien waar jullie steeds op uit zijn.

  Ik heb gisteren de kans gehad Rogiers verhaal te horen en zijn versie is een heel stuk begrijpelijker dan die wildwest verhalen in de media.
  Alles bij alles was het een hele ongelukkige samenloop van omstandigheden.
  Ik kan Rogier ook wel heel goed begrijpen hoe het tot zijn actie is gekomen. Alleen zou ik zelf niet zo onbedacht gehandeld hebben en eerst de politie hebben gebeld.
  Maar ja we weten allemaal dat het niet de eerste keer is dat Rogier zoiets doet.
  8 jaar geleden toen in heel Voeren alle straten werden onder gekalkt met NL Go Home was hij ook de enigste die achter de daders aanging terwijl iedereen achter zijn glasgordijnen bleef zitten en geen enkele reactie gaf.
  Ook in 1991 was hij zo gek om vrijwillig met het eerste NL/B VN leger naar Bosnië te gaan om aldaar de strijdende partijen uit elkaar te houden.
  Dat is nu eenmaal de aard van het beestje en is zeker geen reden om hem nu zwart te maken.
  Vergeet vooral niet dat ie al bijna 15 jaar probleemloos een van de drukste toeristische trekpleisters uitbaat en daarbij ook nog de nodige energie steekt in toerisme en alles wat toerisme steunt.
  En nog belangrijker jullie weten toch dat ie binnen 3 dagen is vrijgelaten uit nota bene de gevangenis van Hasselt en dat terwijl hij tegenover het vermeende slachtoffer woont.
  Of gaan jullie nu zeggen dat die rechter ontoerekeningsvatbaar is.
  Denk gewoon logisch na en tel 1 en 1 eens op tot 2
  En als jullie echt de waarheid willen weten neem dan eens de moeite zelf contact op te nemen met Rogier.
  En kom niet met opmerkingen dat jullie dit nu niet meer durven want feit is dat Rogier nog geen insect dooddrukt laat staan dat ie zo maar op iemand zou schieten.
  Tijdens het hele relaas is hij namelijk eerst verwond en heeft hij uit zelfverdediging enkele schoten gelost in de hoop de aanval te overleven.
  En het hele relaas speelde zich af buiten op de parking.
  Dus al een heeeel ander situatie dan de media ons wilde laten geloven.
  Rogier heeft aangeven dat hij eerst een gesprek met zijn advocaat moet afwachten vooraleer hij zijn hele verhaal kenbaar kan maken.
  Dus laten we nog even niet te veel speculeren en afwachten totdat hij eindelijk zijn verhaal heeft kunnen doen.

 7. Geachte heer Schins
  Ik reageer net niet op de vele praatjes die worden verteld over de zaak die in Teuven gebeurde. Ik stel het dus zeker niet voor alsof ik geloof wat in de media stond en staat. Ik wens geen enkel verhaal daarrond aan te wakkeren. Ik moet u toch even een halt toeroepen als u werkelijk denkt dat ik als hoofd van de politie ook inzage of kennis heb van de details die tussen het gerecht, de politie en Rogier werden besproken. In ons land geldt er immers een strikte scheiding der machten. Daar dien ik mij aan te houden en dat doe ik ook. In het belang van de betrokken partijen. U doet ook alsof u alles weet, en dat vind ik echt verkeerd. Zo wekt u ook de indruk dat het dossier op straat mag worden gegooid. Dat is niet fair, noch tegenover Rogier, noch tegenover Frans Bik.
  Over het parkeerprobleem slaat u de bal compleet mis als u denkt dat het omwille van een private persoon uit Teuven is ontstaan. Daarmee bewijst u dat u van dit dossier alleszins niets afweet. Ik beschik als burgemeester over documenten van diensten die hun opmerkingen formuleren. Ik heb geen enkel document van een Teuvenaar en heb met de persoon die u vermeldt nooit gesproken. Wat u dus schrijft klopt langs geen kanten. Het zijn insinuaties die nergens op gebaseerd zijn. Ik moet u trouwens melden dat de gemeenteraad vorig jaar in mei al een eenparig standpunt innam en dat dit nu ook uitgevoerd zal worden. Het verkeer wordt sterk gehinderd en daar gaan wij iets aan doen. Zolang wij van de overheid geen toelating krijgen om een parking te voorzien, zal het met verbodsstroken moeten. Mag ik er trouwens op wijzen dat er NU al niet meer geparkeerd zou mogen worden omwille van de witte lijn in het midden van de weg. Tussen die lijn en het geparkeerde voertuig horen drie meter ruimte te liggen. Wij hebben de bedoeling om dat even duidelijk te maken door het plaatsen van borden. Met dito controles. Daarom nogmaals, vertel geen dingen die u niet weet en die fout zijn. Het maakt de zaak enkel moeilijker. Ook al is elke tussenkomst waardevol.

 8. Que Monsieur Rogier soit membre de Voerbelangen, que le problème soit un problème de parking, de mésentente ou de vol pur et simple, l’important n’est pas là : ce type a, pour des raisons floues, tiré sur son concurrent en pleine nuit, et, qui plus est, sur le terrain privé de ce dernier. N’est-ce pas déjà assez grave comme cela, Monsieur Schins ?

  A vous lire, on pourrait preque croire que le coupable est un saint.

  Son récit vous aurait mieux fait comprendre la réalité de son geste ? On pourrait appliquer la même niaiserie pour les assassins de Joe Van Holsbeeck ou Hans Van Themsche, vu le passé houleux de ces jeunes hommes.

  Allez, allez, wees ernstig !!!

 9. Michaël HENEN over je eerste opmerking, geruchten bestaan niet.
  Of je hebt ze zelf verzonnen of je kunt hier eenvoudig aangeven wie het jou verteld heeft.
  Let wel als je geen antwoord kunt geven zul je zelf uiteindelijk ter verantwoording worden geroepen wegens smaad.
  Dergelijke opmerkingen zijn zeker geen grapjes dus ben een vent en hou dergelijke dorpsbrabels voor je
  of vertel ons waar het vandaan komt.

  Verder geef je aan met je opmerking over Joe Van Holsbeeck of Hans Van Themsche dat je over een hele zieke geest beschikt.
  Schaam je diep. Wat bezielt jou eigenlijk?
  Je moet wel bijna zeker indertijd een van die mannen zijn geweest die door Rogier achterna werd gezeten nadat je half Voeren had ondergekalkt?
  Dat kan ook niet anders aangezien je hier een verdacht hoge rancune naar Rogier uitstraalt.
  Iemand die jou nooit iets in de weg heeft gelegd zo afvallen is zeer verdacht.
  En je schrijft « particuliere terrein » leg dat eens nader uit want volgens mij heb je geen idee waar het relaas plaatsgevonden heeft.

 10. Als regelmatig gebruiker van deze blog wil ik mij formeel distantiëren van een zinssnede in de eerste bijdrage van dhr Schins: « …in 1991 zo gek om vrijwillig met het eerste NL/B VN-leger naar Bosnië te gaan. »

  Ik sluit mij volledig aan bij het Nederlandse volk dat vandaag de doden van de oorlogen herdenkt, maar ook zij die sneuvelden tijdens vredesmissies zoals naar bijvoorbeeld Bosnië. Ik wil in het bijzonder en met kracht mijn waardering en respect tot uitdrukking brengen voor alle blauwhelmen die elders de door onze landen gesloten internationale akkoorden, die bijdragen aan de wereldvrede, in moeilijke en gevaarlijke omstandigheden waar maken.

  Ik wens mij voor het overige buiten deze discussie te houden en wacht de uitspraak van de rechter af.

 11. … sur les rumeurs, pourtant colportées par les habitants de Teuven dont bon nombre sont voisins des deux établissements en question.

  Le fond de ma pensée est de se demander si dans ce bas monde, on est capable de pouvoir se contrôler même quand on a des voisins qu’on n’aime pas et même si la pression inhérente à tel ou tel phénomène vous tord comme un citron.

  Moi-même, j’ai énormément d’ennemis, dont certains m’ont fait même perdre une carrière qui m’était toute tracée. Mais je ne les ai pas mitraillés, moi. Tout au plus, je les hais et j’aurai peut-être l’occasion de leur faire payer plus tard. Mais ceci est une autre histoire.

  Tirer sur quelqu’un, même avec des balles à sel, est uncrime bien plus grave qu’une simple querelle de voisinage, Monsieur Schins. Cela s’apparente à de la sauvagerie…

  Il est tout bonnement incroyable que vous puissiez comprendre le geste de Monsieur Rogier. Il a fauté, qu’il en soit gravement puni pour le drame qu’il a failli créer. Punt aan de lijn.

 12. Michaël HENEN je snapt er dus helemaal niets van.
  Je blijft iets sugereren wat niet gebeurd is.
  En je Frans is zeer slecht, totaal niet leesbaar…
  Ga terug naar school of antwoord gewoon in het Nederlands als je op een Nederlandstallige opmerking reageerd.
  Wacht maar af totdat het schaamrood je hele lichaam bedekt en iedereen je zal nawijzen als een paria van deze streek.
  De tijd zal het uitwijzen dat juist jij onze kwade geest bent.

 13. patrick schins laat je toch niet gek maken door michael henen.
  Dat hij een paria is is overduidelijk. neem maar eens een kijkje op zijn website dan wordt al snel duidelijk met wat voor extremist we hier van doen hebben.
  dat hij rogier verder in het negatieve probeert te drukken zegt meer over hem zelf.
  Ik wacht eerst de reactie van rogier af en vel dan pas mijn oordeel.
  gezien de reacties van henen kan het niet anders dat hij een dubbele agenda volgt.
  jouw reacties over dat volschrijven van de straten zou mij dan ook niet verbazen als henen daar inderdaad achter zit.

 14. Un néerlandophone venant s’exprimer sur un blogue francophone vient faire remarquer à un intervenant régulier qu’il doit s’exprimer en néerlandais parce que son français est illisible. Et d’ajouter que je devrais retourner à l’école… : c’est le monde à l’envers !!! Sur ce blogue, on a le droit de s’exprimer dans la langue qu’on veut : ce n’est pas le Conseil communal ici !!!

  Een Nederlanstalige, die op een franstalige blog zich uitdrukken komt, vestigt aan een geregelde exegeet ergens de aandacht op het feit dat hij in het Nederlands zich uitdrukken moet, omdat zijn Frans onleesbaar is. En schrijft ook dat ik naar school zou teruggaan : dat is de omgekeerde wereld !!! Op dit blog heeft iemand het taalvrije uitdrukrecht : hier zijn we niet in het Gemeenteraad, hé !

  Premier point : la politesse que mes parents et grands-parents m’ont transmise m’a toujours obligé à vouvoyer les gens que je ne connais pas. Ce n’est pas le cas de Monsieur Schins, apparemment.

  Eerste punt : de beleefdheid dat mijn ouders en grootouders mij geleerd heeft mij altijd verplicht tot de mensen dat ik niet ken met u aanspreken. Voor de Heer Schins is dat naar het schijnt het geval niet.

  Deuxième point : corrigeons donc la prose de Monsieur Schins pour constater la lisibilité de ses commentaires dans sa propre langue.
  (N.B. : corrections en majuscules)

  Tweede punt : laten we verbeteren het proza van de Heer Schins om de leesbaarheid van zijn commentaren in zijn eigen taal te vaststellen.
  (N.B. : verbeteringen in hoofdletters)

  Michaël HENEN je snapt er dus helemaal niets van.
  Je blijft iets suGgereren wat niet gebeurd is.
  En je Frans is zeer slecht, totaal niet leesbaar…
  Ga terug naar school of antwoord gewoon in het Nederlands als je op een NederlandstaLige opmerking reageerSt.
  Wacht maar af totdat het schaamrood je hele lichaam bedekt en iedereen je zal nawijzen als een paria van deze streek.
  De tijd zal het uitwijzen dat juist jij onze kwade geest bent.

  Révélateur, n’est-il pas ?
  Onthullend, nietwaar ?

  Dernier point : Monsieur Schins signale dans un de ses commentaires qu’il faut attendre l’entrevue entre Rogier et son avocat pour connaître le fin mot de l’histoire. Ma courtoisie habituelle me dit d’attendre. J’attends donc. Et, quand nous le connaîtrons, rendez-vous sur ce blogue…

  Laatste punt : om de oplossing van het raadsel gevonden hebben doet de Heer Schins opmerken dat je moet maar tot de opmoeting tussen Rogier en zijn advocaat wachten. Mijn hoffelijkheid maakt mij bij mezelf denken dat ik wachten moet. Dus, ik wachte. En, wanneer we de oplossing van het raadsel gevonden hebben, dan maken we een afspraak op dit blog…

  Pari tenu ?
  Aangenomen weddenschap ?

 15. Ik volg Hanneke. Ze heeft gelijk. Er zijn ruziestokers en mensen die rust willen. Laat deze laatsten het halen. Ik weet dat Rogier en Frans zeker eruit komen onder hun beiden. En daar doe ik dan mijn hoed voor af. Dat is mij als mens veel meer waard dan de uitslag van de rechtspraak. Ook al moet er recht zijn. Zonder dat ik daarom welke vorm van ongelukkig « geweld » zou goedkeuren. Laat wel één zaak duidelijk zijn, en dan richt ik mij tot de stigmaticus Henen: Rogier is noch gangster, noch bandiet. Dat hij slordig omsprong met zijn gevoelens en zich gevaarlijk liet gaan, is een zaak waar hij zelf wel aan zal werken. Wij en hij zeker weten dat hij niet mocht doen wat hij deed. Frans is ook een goed man, met veel vergevingsgezindheid. Daarom heb ik er vertrouwen in dat ze het samen oplossen wat die menselijke kant aangaat.

  Tot slot nog dit: geen enkele blog is beperkt tot een bepaalde taalgroep. Dat is nu eenmaal inherent aan een blog. Op de mijne staan ook tussenkomsten in het Frans. Die veeg ik niet uit. Mag dat niet omdat ik een burgemeester met Vlaamse wortels ben? Komaan jongens, alleen als je taalfanaticus bent of als je je Ubermensch voelt schrijf je zoiets als M.Henen.

 16. … politique habituelle de la part du sieur Broers : Michaël Henen est un vilain canard à jeter le plus vite possible loin des Fourons. Il ne cherche qu’à attiser la querelle…

  Ce refrain est déjà connu, Heer Broers. Merci d’en seriner un autre la prochaine fois !

  Qu’on se comprenne bien : je ne fais pas d’amalgame entre ce Monsieur Rogier et Voerbelangen : à vrai dire, je m’en fous royalement !

  Simplement, si Monsieur Schins entretient de bons rapports avec ce monsieur, j’en entretiens de tout aussi cordiaux avec Monsieur Bik. Quoi qu’il ait pu se passer entre ces deux personnes, il y a eu dépassement des limites. Si Monsieur Rogier n’est ni un gangster ni un bandit, il a fauté. Et, quand on faute, on est puni, c’est tout !!!

  Petit adage intéressant tout de même : faute avouée est à moitié pardonnée. Encore faut-il l’avouer…

  Et, Monsieur Broers, pour rappel, je n’ai fait aucun amalgame entre vous et cette personne, ni entre ce dernier et Voerbelangen. Il suffit donc de vouloir mélanger les torchons politiques avec les erviettes villageoises : je ne suis pas le bon interlocuteur !!!

 17. Ik wens ook formeel afstand te nemen van de uitspraak van Hanneke Drielsma: « Dat michaël Henen een paria is… » Ik ga ervan uit, mevrouw Drielsma, dat u in uw onnozelheid niet weet wat een paria is.

  Dat Broers van een dergelijke uitspraak geen afstand neemt maar deze impliciet ook nog steunt, zegt veel, zoniet alles, over z’n compententies als burgemeester voor allen.

 18. Heb Gisteren contact gehad met Rogier en hij vertelde mij dat a.s. zaterdag een artikel in deLimburger komt met zijn verklaring van de feiten.
  Vanaf morgen (donderdag) komt er al een melding op de frontpage van de website van de Limburger die verwijst naar het artikel in de zaterdagkrant.

 19. madam mergelsberg sluit zich volledig aan bij het nederlandse volk. Wat hebben wij hier gvd met het nederlandse volk te maken? NL go home zei hier iemand op deze website. mergelsberg ging al. Dat de rest maar volge. nomdedju!

 20. Rogier Goessens uitbater van herberg Moeder de Gans in Teuven, zat in april twee dagen vast op verdenking van poging tot doodslag. De rechter besloot hem echter onmiddellijk vrij te laten. Wat gebeurde die bewuste nacht?

  ‘Geschoten? Met een waterpistool zeker’

  Zo ben je uitbater van herberg Moeder de Gans in Teuven, zo zit je in het gevang van Hasselt. Het overkwam Rogier Goessens. Een reconstructie van een bizarre nacht in april, op basis van Goessens getuigenis.

  Café Modern in Teuven heeft al geruime tijd te kampen met pesterijen. De koeling wordt uitgezet, druivenranken doorgeknipt, een computer gewist. Het lijkt telkens te gebeuren als eigenaar Frans Bik afwezig is. In een poging de dader te ontmaskeren besluit Bik te ensceneren dat hij naar Leiden moet, om vervolgens de wacht te houden met een werknemer.

  Woensdag 25 april, rond 4.00 uur ‘s ochtends ziet Rogier Goessens vanuit zijn woning aan de overkant van de straat dat alle lichten bij Café Modern gedoofd zijn – iets dat zo goed als nooit voorkomt – en dat twee personen zich verdacht rond de zaak ophouden. Omdat de bestelwagen van Frans Bik er niet staat, denkt Rogier dat de zaak verlaten is en dat het om inbrekers gaat.

  De oud-VN militair (hij diende in Bosnië) maakt een cruciale inschattingsfout. Hij wil de twee betrappen, in bedwang houden met een luchtdrukpistool (dat voor een echte revolver moet doorgaan) en daarna de politie bellen. Het (in België legale) luchtdrukpistool schafte Goessens aan nadat onder andere de eigenaresse van een winkeltje op De Planck tot twee keer toe werd beroofd. « Als mij zoiets overkomt, wil ik me kunnen verdedigen. »

  Goessens steekt de straat over en ziet dat bij Modern de achterdeur van de feestzaal open staat. In tegenstelling tot wat de politie later optekent, breekt Rogier niet in. Hij zet enkele stappen naar binnen via de volledig openstaande deur om te luisteren of de vermeende inbrekers intussen de zaal zijn binnengegaan en inspecteert daarna het buitenterrein van café Modern.

  En daar gaat het mis. De herbergier stuit op de parkeerplaats op Frans Bik en zijn medewerker – die denken in Rogier de vermeende dader van eerdere pesterijen gevonden te hebben. Bik en zijn compagnon reageren emotioneel, en vallen aan.

  Nog voor Goessens de kans krijgt iemand te herkennen in het donker, wordt hij op zijn borstkast geslagen met een lang en hard voorwerp, verblindt door een (flits)lamp en aangevallen. In pijn en verwarring schiet de uitbater een paar keer met zijn luchtdrukwapen naar de grond. Hij hoopt zijn belagers af te schrikken, maar door de kleine afstand tussen de partijen worden zijn belagers geraakt in been en arm.

  « Ik hoopte dat het pistool die mensen af zou schrikken, maar het maakte nauwelijks indruk. De twee herkende ik nog steeds niet. » In het tumult dat volgt weet Goessens weg te komen en rent – volledig verward – niet naar zijn eigen woning aan de overkant, maar zo snel mogelijk weg. Hij loopt in angst met een grote cirkel via de weilanden rondom Teuven terug naar herberg Moeder de Gans. Zijn tocht neemt bijna twee uur in beslag.

  Eenmaal thuis krijgt hij een telefoontje van de politie met de vraag zich te melden. Goessens vertrekt onmiddellijk en krijgt niet eens de kans zijn vrouw op de hoogte te stellen. Ze hoort, net als zijn zakenpartner, medewerkers en familieleden, via de media dat de herbergier is aangehouden.
  « Rogier geschoten? Met een waterpistool zeker? », is haar eerste reactie.

  Op het politiebureau in Sint Martensvoeren krijgt Goessens te horen dat zijn belagers in feite Frans Bik en een medewerker zijn. Met stomheid geslagen gaat de Teuvense ondernemer de cel in en wordt later overgebracht naar de gevangenis van Hasselt. Vanwege poging tot doodslag, oordeelt de officier van Justitie.

  De Raadkamer van Tongeren blijkt het daar twee dagen later niet mee eens en gelast de vrijlating van de Teuvense herbergier. Volgens de rechter is er sprake van een misverstand en een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

  Twee dagen na zijn aanhouding staat Goessens dus weer op straat. Hij moet ter beschikking zijn voor de afronding van het onderzoek, maar mag vrij bewegen in binnen- en buitenland. Pas na zijn vrijlating heeft Rogier contact met zijn naasten.

  Dan krijgt hij diverse krantenberichten voor ogen en schrikt. Hij ervaart de berichtgeving door politie, justitie en media als « foutief en eenzijdig » en vindt het met name een pijnlijke zaak voor zijn omgeving. Vrijwel onmiddellijk bezoekt hij Frans Bik, om de misverstanden uit de weg te ruimen en biedt een vergoeding voor gemaakte medische kosten aan.

  Daarmee is de zaak tussen de twee horeca-uitbaters, die intussen alweer samenwerken, ten einde. Onduidelijk is nog of het tot een rechtszaak zal komen. « Maar ik heb het volste vertrouwen in het gerecht en in de afloop van deze zaak. »

  Goessens betreurt het dat zijn « gevoel van burgerlijke verantwoordelijkheid zich tegen hem heeft gekeerd. We hebben in Nederland en België in toenemende mate te maken met zinloos geweld. Steeds wordt benadrukt dat mensen, uit angst voor represailles, niemand meer in nood te hulp schieten. Ik hoop dat ik in de toekomst, wanneer dit nodig is, mezelf ertoe kan bewegen opnieuw op te komen voor een ander ».

  De herbergier hoopt dat de negatieve indruk die sommige mensen hebben van hem snel zal verdwijnen en dat het gebeurde geen weerslag zal hebben op herberg Moeder de Gans en medewerkers. « Ik heb mijn personeelsbestand nog voor het voorval uitgebreid omdat de zaak zeer goed loopt. Ik hoop dat dit potentiële kandidaten er niet van zal weerhouden hun kans bij ons te wagen. »

 21. Henen waarom laat je niets meer horen.
  Je had toch een weddenschap afgesloten 😉

 22. Ik heb de samenvatting van het verhaal, in de Rogiers versie, gelezen. Ik zal nu het geluid van Frans Bik luisteren. Dan kan ik een oordeel uitspreken over dit oplevingsfeuilleton.

 23. Monsieur Schins, je ne permets ni de vous tutoyer. Encore moins de m’adresser à vous seulement par votre nom de famille. Prière d’en faire de même si vous voulez encore une réponse de ma part…

  Meneer Schins, ik veroorloof mij niet U te tutoyeren. Noch tot U met uw familienaam mij richten. Gelieve op dezelfde wijze doen als U een antwoord namens mij nog wilt.

 24. Beste pas si anoniem,
  Ik ben Belgische, mijn vader was afkomstig uit Kelmis en mijn moeder uit Montzen. Toen ze trouwden zijn ze in Noorbeek gaan wonen. In de jaren 80 zijn ze naar Visé verhuisd, waar mijn vader werkte en mijn moeder nu nog woont.

  Ik heb Voeren verlaten om verschillende redenen. Een dreigement, ook naar mijn kinderen toe, dat ik zeer ernstig genomen heb – van een Nederlander – heeft toendertijd de definitieve doorslag gegeven om te gaan. Naar Nederland, omdat ik niet kon en wilde geloven dat iedereen daar niet inziet dat de franstaligen hun rechten in Voeren hebben en dat die dringend uitgebreid moeten worden. Gelukkig zijn hier nog genoeg mensen die zelf kunnen nadenken en ondanks het gebrek aan informatie via de media toch inzien dat ‘t ZO niet verder kan in Voeren.

  Ik schreef mijn bijdrage over mijn respect voor oudstrijders op de 4de mei, de dag dat nederlanders hun oorlogsslachtoffer herdenken en sloot mij op dat moment in die zin bij het Nederlandse volk aan. In België herdenken we de oorlogsslachtoffer op de 11de november en dan sluit ik mij bij het Belgische volk aan.

  Sinds ik in Nederland woon heb ik geen moment nagelaten te zeggen en te schrijven wat er over Voeren te zeggen is. Nog dit week-end heb ik voor de tweede maal de resolutie van Marseille aan de Nederlands Limburgse kranten laten toekomen en hen gewezen op hun verantwoordelijkheid inzake hun informatieplicht.

  Aan Michaël Henen wil ik zeggen dat mijn vader het in Nederlands Limburg ook heel moeilijk had met het gegeven dat men er mannen alleen met hun familienaam aanspreekt. Zelfs kinderen doen dat hier en dat klonk mijn vader ook echt onbeschoft in de oren maar dat wordt absoluut niet zo bedoeld. ‘t Is eerder minder afstandelijk en meer vriendschappelijk bedoeld dan het voluit zeggen van een naam. ‘t Is eigenlijk ‘n tussenvorm tussen elkaar goed kennen en elkaar met de voornaam aanspreken en elkaar formeel kennen en dan zeg je meneer voor de familienaam.

  Voor de rest houd ik mij, zoals eerder gezegd, buiten deze discussie.

 25. Geachte Meneer Michaël HENEN ik had geen enkele negatieve bedoeling met mijn vriendschappelijk bedoelde tutoeëring.
  Maar ik krijg het duistere vermoeden dat u zoekt naar een stok om mee te slaan zodat u uw ongelijk kunt camoufleren.
  U gaf eerder toch al aan dat u Frans Biks versie al kende dus snap ik niet dat u nu weer opnieuw zijn versie moet aanhoren voordat u hier uw reactie kunt geven.
  Daarbij heeft Frans Bik alle mogelijkheden gehad via krant en tv om zijn verhaal te vertellen.
  Dat achteraf bleek dat er een aantal essentiële zaken waren verdraaid, gelogen en gemanipuleerd hoeft u nu niet af te doen met een discussie over hoe u zelf graag aangesproken wordt.
  Nogmaals hiermee laat u zichzelf ontzettend kennen.
  Maar ja is dat iets nieuws?, Nee natuurlijk niet en ik had eigenlijk ook niets anders verwacht van onze grote extremist Henen.

 26. zo is het maar net! 🙂
  svp…we mogen hier rustig je en jij zeggen..we leven in een vrij land…

 27. Beste Schins,
  U wil ik graag uitleggen dat u zich niet in Nederlands Limburg bevindt maar in Voeren en daar is het onbeleefd, zowel bij de Franstaligen als bij de Vlamingen, om iemand alleen met z’n familienaam aan te spreken. Zeer onbeleefd, op het onbeschofte af. Als u zuiver wil communiceren kunt u daar in het vervolg beter rekening mee houden want anders maakt u door uw onaangepast gedrag problemen waar er eigenlijk geen zijn.

  En Ronald wil ik grrag het volgende meegeven: je en jou is in Voeren in orde wanneer de aanhef dat is. Maar als je iemand alleen met zijn familienaam aanspreek en vervolgens tutoyeert, dan vraag je om misverstanden. Dat wordt in heel Voeren, als een niet geciviliseerde omgangsvorm bezien.

 28. het gaat hier om heel iets anders…in den beginne….
  waarom zeuren blijven over iets dat er niet toe doet.. blijf bij het onderwerp ajsjeblieft!
  u wilde zich niet megen in het onderwerp waar het in principe over ging,( en dat was de schietpartij.) maar nu gooit u het over een andere boeg..gefrustreerd????

 29. Puisque que Monsieur Schins estime que je suis un extrêmiste (bizarre dans ce cas de traduire spontanément mes commentaires dans ce cas-là), j’estime qu’une conversation civilisée n’est pas possible. Comme dirait Bep, assez de cette conversation !

  Aangezien de Heer Schins schat dat ik een extremist ben (dat is in dit geval heel vreemd dat ik mijn hele commentaren vertaald heb), ik schat mezelf dat een beschaafde discussie met hem onmogelijk is. Zoals Bep geschreven heeft, buiten met deze discussie !

 30. Sorry hoor maar hoe kan iemand dat nu weten dat je in lanaken of Luik wel iemand bij zijn familienaam kunt aanspreken en in Voeren weer niet?
  Dat is toch van de gekke in een Verenigd Europa.
  Op die manier krijg je het idee dat Voeren bewust wil blijven hangen in verouderde gewoontes.
  Is er ook nog verschil tussen de Walen en de Vlamingen.
  Nou gekker moet het echt niet worden hoor.
  En zoals Roland al zei laten we hier niet verzanden in een discussie over aanspreekmanieren.
  Ik zit nog steeds op een INHOUDELIJKE reactie van Meneer Michaël Henen te wachten. (also bitte keine ausreden)

 31. Dus u blijft om de pot draaien en denkt zichzelf ertussen uit te kunnen maken?
  U wil zelf toch als een extremist gezien worden.
  Gezien de inhoudt van uw website is dat toch logisch.
  Of bent u zelf nou opeens niet meer verantwoordelijk voor de inhoudt van uw eigen website?

  En dan hebben we het nog niet over de opruiende opmerkingen over Rogier in dit topic.
  Ook zeker niet uit uw eigen mond opgetekend.
  Blijf maar verder smoesjes verzinnen om uw ongelijk niet hoeven toe te geven.
  Is niet echt een teken van een man met karakter.

 32. … is geen verouderde gewoontes, Meneer !!! Verandert je geval geen algemeenheid !!! En ik vind dat M. Henen geen extremist is.

 33. Malheureusement pour mes détracteurs, je ne suis pas ce  » niet zo anoniem  » ni un autre anonyme quelconque : j’ai toujours signé mes commentaires avec mon vrai nom, n’en déplaise à certains !

  Je n’ai plus envie de m’exprimer sur cette histoire, vu que je suis quasi insulté par certains commentateurs partisans de ce blogue, dont la politesse est une qualité enfouie dans leurs entrailles depuis la tendre enfance. Allo, Sigmund Freud ?

 34. Ik volg de reacties hier met grote verbazing.
  Michaël HENEN hie zit het nu met u eerder ge-uite meningen tav Rogier?
  Ik ben toch echt benieuwd hoe u uw eerder aangehaalde weddenschap gaat uitleggen.
  En ik denk met mij iedereen hier.

 35. ja, dat wil ik ook wel es weten! heb idd met verbazing de reacties gevolgd hier…alles lijkt me duidelijk, behalve meneer henen…

 36. Beste Michaël HENEN,

  Als ik je eerste inhoudelijke reactie door babelfish.altavista.com haal krijg ik de volgende vreemde vertaling:

  Verschillend verslag… Van na de verschillende bronnen teuvenoises (daarvoor, het is een voordeel om Rémersdael te wonen) dat ik heb geraadpleegd, blijkt het dat de versie van sieur Goessens niet de strikte waarheid lijkt: er blijkt bijvoorbeeld uit de gesprekken dat de bezoeker cagoulé en dat er geen enkele rôdeur was, zoals vermeld in het artikel. Het lijkt me dus opportuun om de klank van klok van het slachtoffer (aangezien het goed hem is die lichamelijk werd verwond) te horen, Frans Bik. Wat ik vanaf morgen zal doen en ik niet rond de pot richt door dat te doen…

  Als jij er iets van kan begrijpen prima, maar ik snap er echt helemaal niets van.
  Zou je het zelf in jouw eigen bewoordingen kunnen vertalen?

  Over extrimist gesproken kan ik heel kort zijn.
  Extremisme is een term die wordt gebruikt om ideeën of acties te beschrijven die volgens de critici ervan extreem zijn. Het woord extremisme wordt vaak gebruikt om een politieke ideologie te benoemen die ver van het politieke centrum of ver buiten het centrum van de maatschappij staat.

  Je bent tegenwoordig een extremist als je twee of meerdere bevolkingsgroepen die in vrede leven tegen ieders wil in probeert tegen elkaar op te zetten.
  Dit kan door het verspreiden van leugens en andere roddels waardoor tussen de 2 bevolkingsgroepen een haatgevoel wordt opgeroepen.
  Voor mensen met een dubbele politieke agenda schijnt dit heel normaal te zijn om uitsluitend voor eigen gewin bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten.
  Het lijkt op het eeuwenoude spelletje waarbij de bevolking in angst wordt gehouden met als doel zijn eigen politieke spelletje uit te spelen.
  Michaël jij probeert hetzelfde te bereiken met je uitspraken op jouw website en met je reacties in dit topic en bent daarom in mijn ogen ook een extremist.

 37. Sachez qu’une partie importante de la population des Fourons parle le français et acceptez cette situation, vous qui venez de l’extérieur. Nous (Michaël Henen et moi, en l’occurrence) faisons l’effort de vous lire dans votre langue et ne recourons pas à Babelfish et autres gadgets pour vous comprendre. Faites-en autant. Lorsque vous aurez fait cet effort pour vous intégrer à notre région, nous pourrons parler entre gens raisonnables qui ne se lanceront plus des « extrémistes » par-ci ou par-là.
  Dans cet échange, Bep nous a montré que le savoir-vivre fait partie de la culture de chacun et que des attitudes peuvent choquer. Acceptez-vous que votre convive fasse des renvois à table alors que c’est considéré comme un compliment dans d’autres régions? Entrez-vous avec vos gros souliers dans une mosquée? Eh bien, à Fourons, respectez les gens, aussi bien néerlandophones que francophones, et ne ne les interpellez pas par leur nom. Ce n’est qu’un peu de respect pour la population locale. Ce même respect devrait donc vous inciter à apprendre la langue d’une partie importante de cette population sans vouloir imposer la vôtre. Merci d’avance.

 38. In complete tegenstelling tot wat ik lees bij mevrouw Mergelsberg is het dus wel zo dat mensen enkel met hun familienaam worden genoemd als men net beleefd wil zijn. De oudere generatie gebruikt die nogal eens door het woord « heer… » te laten wegvallen. Ik merk dat nu nog bij sommige mensen als ze mij komen opzoeken op het gemeentehuis. Wat Bep Mergelsberg schrijft is dus complete fictie. Een familienaam gebruiken zonder voornaam kan dus ook een eerbare bedoeling hebben.

 39. moet ik bekend zijn bij u? nee hoor! iedereen mag hier een reactie schrijven, zo ook een andere naam opgeven,en ik ben via via op deze site terecht gekomen! hetgeen ik geschreven heb (het verhaal uit de limburger) heb ik in zijn geheel gecopieerd en hierin geplakt! dat is alles! waarom mag ik mijn mening niet geven en u wel?
  en waarom doet u zich zoveel moeite om achter « de waarheid »te komen? uw reactie is een blijk van onwetendheid en nieuwsgierigheid die mij kinderachtig in de oren klinkt

 40. A la suite d’intimidations et de menaces, j’ai été sollicité pour supprimer quelques commentaires ici.
  Je demande à tous les intervenants de se faire identifier clairement en ajoutant à leurs prénom et nom, leur adresse e-mail et éventuellement d’URL de leur site, comme le fait Michaël Henen.

 41. Hanneke Drielsma (ou Rogier ?), vos contributions à ce blogue-notes sont intéressantes, mais dénuées de tout intérêt si vous ne vous identifiez pas.
  Peur de représailles? C’est de l’idiotie. Vous avez écrit dans ces commentaires que Rogier avait pourchassé ceux qui avaient mené une action de peinture (inutile et même néfaste, à mon avis) après les élections de 2000. A-t-il subi de quelconques représailles pour cela, alors qu’il était bien connu par tout le monde, avec sa grosse voiture à plaques jaunes? Nous ne sommes pas aux Balkans.

 42. Jean-Louis Xhonneux als je die comment van jou van 21-05-2007, 07:46:09 Climat malsain laat staan heb je ook geen recht om mijn opmerkingen + die van Michaël Henen weg te halen.
  Je creëert hiermee bewust een vertekend beeld.

 43. Jean-Louis Xhonneux uw recente actie om een bericht van Michaël Henen en mij te verwijderen geef u aan dat u met 2 maten weegt.
  Uw opmerking: na intimidaties en bedreigingen, werd ik verzocht om enkele commentaren hier af te schaffen is natuurlijk 100% lariekoek.
  Als je namelijk echt bedreigt en geïntimideerd wordt ga je meteen naar de politie om een aangifte te doen.
  Ik kan mij hier ook niemand voorstellen die zijn tekst verwijderd wil hebben. De enige die daar baat bij heeft is iemand die lasterpraatjes over Rogier verspreid.
  Nu de inhoud Michael HENENS opmerkingen naar de politie gaat is er op eens sprake van intimidaties en bedreigingen.
  Laat mij niet lachen dit is echt straf.
  Het is nu duidelijk dat u na een interventie van Michaël HENEN tussen wenst te komen.
  Hij zal wel spijt hebben gekregen van zijn leugens anders had ie al lang bevestigend gereageerd op mijn vragen van enkele dagen geleden.
  Als u nog eens zoiets heeft laat het er dan niet zo bovenop liggen, dit valt wel erg op 🙂

  Ik neem hierbij de vrijheid de door u gedelete opmerkingen van Michael Henen en mij alsnog terug te plaatsen indien Michaël Henen niet persoonlijk terug wil komen op zijn eerder gemaakte opmerkingen.
  Doet ie dat niet kunnen we niet anders concluderen dan dat Michaël Henen al die tijd lasterpraatjes uit zijn duim zoog om Rogier nog verder in een negatief daglicht te plaatsen.
  Maar ja dat wisten we eigenlijk al, alleen kregen we gisteren een letterlijke bevestiging door uw tussenkomst en het verwijderen van zijn eerder gemaakte opmerkingen.
  Dus of Michaël Henen geeft duidelijkheid over zijn eerder gemaakte opmerkingen of ik ben genoodzaakt de eerder gekopieerde tekst van Michaël Henen hier terug te plaatsen?
  Dus aan Michael Henen de keus om aan te geven hoe we dit nu oplossen.

 44. Jean-Louis Xhonneux wat zijn dat voor vreemde uitspraken dat u uitsluitend comments wenst van bekende namen + hun adres etc?
  Maar ondertussen weegt u wel met 2 maten en verwijdert alles van mij dat u niet zint maar laat wel die onnozele opmerkingen van pas si anonyme staan.
  Als dit de manier is hoe RAL vrije meningsuiting voorstelt dan weet ik genoeg.

 45. pas si anonyme u bent ook niet een van de slimste.
  In twee zinnen spreekt u zichzelf totaal tegen.
  In de eerste zin sugereert u dat hier Hollanders posten en in de tweede zin sugereert u dat diezelfde Hollanders Frans en Nederlands dienen te spreken omdat dit hun landstaal zou zijn.
  En daarbij dit blog gaat toch over 2 Hollanders, om het even in jullie bewoordingen uit te drukken.
  Dus wat zou het probleem al zijn als hier ook Nederlanders meereageren?

 46. Jean-Louis Xhonneux u schreef: avec sa grosse voiture à plaques jaunes?
  Ik stuitte tijdens een google sessie en na een tip van Rogier op de volgende openbaring aangaande deze opmerking: http://www.senate.be/www/webdriver?MItabObj=pdf&MIcolObj=pdf&MInamObj=pdfid&MItypeObj=application/pdf&MIvalObj=33578588
  Hieruit blijkt dat jullie/Happart in 2000 hebben geprobeerd Rogier bij de overheid aan te geven wegens ontduiking van wegenbelasting etc.
  Niet wetende dat jullie het helemaal mis hadden omdat dit helemaal niet Rogiers auto was, en het niet verboden is dat een Belgische ingezetene een auto van een Nederlandse ingezetene mag lenen, hebben jullie jezelf met deze klacht bij de senaat en de burgers van Voeren alleen maar belachelijk gemaakt.
  Het toont namelijk heel duidelijk aan dat jullie je eigen burgers een oor aan naaien.
  Nou ben daar maar trots op stelletje armoedzaaiers.
  Toen ik dit verhaal hoorde kon ik wel K*$#@^, jullie deinzen gewoon nergens voor terug en hadden al vanaf de eerste dag dat Rogier in 1993 Moeder de Gans overnam het plan hem uit te schakelen.
  De van Servie afkomstige gemeentesecretaris heeft namelijk in 1994 geprobeerd Rogiers zaak te sluiten als hij niet een stuk land van de Aubelse Waal Pelser aankocht.
  Pelser zat ik financiële problemen en de gemeentesecretaris had wel een idee hoe Pelser van zijn probleem af te helpen en hoe Rogier reeds in een vroeg stadium in de financiële problemen te brengen.
  De parking van Moeder de Gans was schijnbaar niet groot genoeg en dat terwijl de buurman met zijn café Teuven helemaal geen parking had. Rogier kon sluiting van zijn zaak binnen 2 maanden alleen voorkomen als hij direct inging op het zgn. aanbod van zijn achterbuurman Pelser. Natuurlijk werd de landbouwgrond 3 x over kop aangeboden omdat Pelser er al een beslag van de bank op had lopen.
  Voor Rogier was er geen andere keus of uitweg, in Nederland zou zo’n corrupte secretaris al lang uit zijn ambt zijn gezet maar in België gaat de macht van zo’n functie helaas boven alles andere.
  Uiteindelijk is het jullie niet gelukt en blijven jullie uit frustratie nog steeds proberen Rogier dwars te zitten. Dit blijkt wel uit de actie van Michael Henen in deze blog.
  En daarbovenop heeft die zelfde secretaris onder het mom van een zgn rechttrekking van de gemeenteweg langs Moeder de Gans Rogier nogmaals bedrogen. De uitstroommond van de bron in Teuven bleek namelijk, volgens de inmiddels overleden en voormalig bewoonster Mevr Houben, onderdeel uit te maken van Moeder de Gans. Maar door de rechttrekking van de gemeenteweg werd op een slinkse manier de uitstroommond van de bron gemeentegrond. Ook hier weer werd Rogier bedreigt dat als hij niet meewerkte de gemeentesecretaris zijn zaak zou sluiten, volgens de secretaris kon hij altijd wel iets vinden bij Moeder de Gans op grond waarvan hij de horecavergunning kon intrekken.
  Ook hier stond Rogier weer met de rug naar de muur en had geen keus.
  Dat jullie maar blij zijn dat hij niet rancuneus is en jullie voor dergelijke feiten inmiddels voor het gerecht gesleept heeft.
  En ben ook maar blij dat Rogier zichzelf beschermt door niet mee te doen aan al deze forums, blogs etc want anders zou hij nog veel gedetailleerder kunnen aangeven wat jullie voor boeven zijn.
  Ik ken hem al de nodige jaartjes en woon zelf in het centrum van Maastricht. Gezien zijn situatie nadat ze hem onterecht hadden vastgezet heb ik hem vrijblijvend aangeboden om op te treden als zijn raadsvrouw.
  Hij heeft mij alles in geur en kleur met de nodige bewijzen uit de doeken gedaan en het is dat ik uitsluitend gespecialiseerd ben in Nederlands recht anders had ik al lang hakhout van jullie vuile praktijkjes gemaakt.
  Maar neem van mij aan dat als Rogier deze onfortuinlijke affaire met zijn buurman in Teuven achter de rug heeft hij hier zeker binnen zal komen en jullie je tanden dan lekker zelf stuk kunnen bijten 😉
  Ik ga nu slapen en wee Jean-Louis als u morgen weer alles heeft verwijdert zal ik alles weer terug plaatsen.
  En als het niet hier kan dan gewoon via een andere blog waar u niets verwijderen kunt.
  Dank Michaël Henen maar voor zijn domme daad, hiermee heeft hij en u daarbij het nodige op de hals gehaald.

 47. Kan hier eens iemand uitleggen wat jullie hebben tegen Rogier?
  Als ik alles hier zo lees moet er toch een reden zijn voor al deze pesterijen.
  Ben echt benieuwd naar jullie uitleg!?!?!

 48. 1. Si, comme le dénommé « Patrick Schins », vous ne souhaitez pas donner votre adresse électronique pour éviter le spam, je peux le comprendre. Dans ce cas, vous pouvez, comme d’autres l’ont déjà fait, m’envoyer un e-mail privé (voir colonne de gauche) pour identifier votre « alias » éventuel.
  2. Madame Drielsma semble être très bien informée et je la remercie pour les informations qu’elle nous donne.
  3. Personnellement, je n’ai rien contre Rogier Goessens, mais je l’ai rencontré comme adversaire politique lorsqu’il paradait au bureau de vote en 2000 et lors d’échanges de mails sur le net. Par ailleurs, j’ai déjà été dans son établissement et je l’ai trouvé sympathique, mais j’avoue plus de sympathie pour les deux autres établissements de Teuven.
  4. Suffisamment de gens savent que je ne suis pas le défenseur du secrétaire communal. Il suffit de lire par ailleurs sur ce blogue-notes. Je constate cependant qu’il avait déjà vu clair en 1994 en obligeant Rogier (nouvel établissement) à créer un parking. Le « Oad Teuven » bénéficiait de son antériorité pour ne pas être soumis à la même règle. Plus personne ne jouit de cette antériorité maintenant puisque le « Oad Teuven » a disparu.
  5. Il faudrait très sérieusement me montrer les preuves d’une collusion entre le secrétaire communal et Emile Pelsser. Votre accusation est grave.
  6. Le chemin vers la source de Teuven se trouve sur l’atlas des chemins et sur le cadastre. Les allégations de Mme Houbben n’y changeront rien. Il s’agit bien d’une propriété communale et il s’agit même du domaine public, si je me souviens bien.

 49. Jean-Louis Xhonneux,

  Ik heb vanmorgen wel 1,5 uur telefonisch overlegt met Rogier en hij verklaarde mij dat hij nooit de intentie heeft gehad om bij een of ander stemlokaal te paraderen.
  Sterker nog hij was op uitnodiging van de Belgische regering opgeroepen als bijzitter op het kiesbureau van Remersdaal om de legitimatie van de keizers te controleren.
  Dit was trouwens verplicht, Rogier kon hier dus niet onderuit komen.
  Dus van paraderen was al helemaal geen sprake.
  Sterker nog Rogier heeft tegen het einde van de dag de deur moeten ontzetten toen Happart Junior trachtte de voorzitster van het stembureau aan te vallen. (zwak trouwens om als kerel een vrouw aan te vallen)
  Wederom was Rogier weer diegene die trachtte de gemoederen te bedaren.
  Dat dit in verkeerde aarde is gevallen bij de RAL partij zegt meer over RAL dan over Rogier.
  Over enig mailcontact met u is Rogier niets bekend.

  De parkeerverplichting van de secretaris had helemaal niets te maken met een nieuw bedrijf.
  In tegenstelling Rogier had voor 1994 reeds de grootste parking van alle bestaande horecazaken in Teuven.
  Alleen meende de secretaris dat de overige auto’s in de straten van Teuven ook automatisch onder Rogiers verantwoordelijkheid vielen en zo verplichte hij Rogier zijn parking flink uit te breiden.
  En waarom kreeg Theo Pietersma toen hij de Bron overnam deze verplichting dan niet. Dat was na Moeder de Gans toch ook een nieuw bedrijf?
  Hier was duidelijk sprake van vriendjespolitiek. Meten met 2 maten.

  Het complot tussen Pelser en de secretaris was overduidelijk.
  Oud personeel op het gemeentehuis kan dit eenvoudig beamen dat Pelser in die periode regelmatig bij de secretaris op bezoek kwam.
  Rogier heeft Pelser zelf naar buiten zien komen kort voordat hij bij de secretaris op kantoor werd ontboden.
  Ik neem aan dat hier logboeken/agenda’s van zijn bijgehouden als die niet al inmiddels zijn vernietigd.
  Hij weet het zelf ik elk geval dondersgoed en zal er de rest van zijn leven mee moeten leven als ie Rogier tegen het lijf loopt.
  Naderhand toen de zaak werd beschreven bij Notaris Bartels in Kanne kwam de aap uit de mouw dat het geld dat Pelser zou krijgen reeds beslag op was gelegd door een bank.
  Pelser schijnt inmiddels dood te zijn dus die kunnen we helaas niet meer vragen.
  Wie wel van alles op de hoogte is is Notaris Binet uit Aubel die het hele spelletje meespeelde.
  Maar eigenlijk is het helemaal niet van belang of dit achteraf nog te bewijzen valt.
  Het bewijs is er al door het feit dat de secretaris Rogier iets verplichte dat achteraf niet wettig was.
  Uw opmerking dat het eraan zou hebben gelegen dat Rogiers zaak een nieuwe zaak was is een laatste strohalm waar u zich aan vastgrijpt in de hoop dat daarmee de zaak is uitgelegd.
  Maar helaas dat was niet het geval aangezien er al een ruime parking aanwezig was.
  En daarbij was er al eerder een vergunning afgegeven aan Sjef Wanders in 1992 toen het wel een nieuwe zaak was en toen was er geen probleem.
  En dat terwijl jullie donders goed wisten dat een kopie van de Swaen in Teuven voor de zelfde aanloop zou zorgen als in s-Gravenvoeren.

  De bron van Teuven heeft zijn uitloopmond op het grondgebied van Moeder de Gans.
  Natuurlijk doet dit niets af aan het taprecht van alle burgers van Teuven.
  Door de jaren heen zitten hier inmiddels servituten op dus daar gaat het hier niet om.
  Waar het wel om gaat is dat de secretaris door zijn slinkse grondruil Rogier voor de gek heeft gehouden en achteraf bleek dat de uitstroom van de bron nu opeens uitkomt op de gemeentegrond.
  En waarom is dit nu gemeentegrond? simpel omdat de scheidslijnen zijn veranderd onder het mom van de gemeenteweg recht te trekken.
  Grappig is dat deze grondruil nooit via een notaris gepasseerd is en dat de secretaris beweerde dat hij zelf als notaris kon optreden en zo het geheel heeft doorgedrukt.
  Wel is er een landmeter geweest die het geheel heeft uitgewerkt. Deze meneer kan natuurlijk nog altijd optreden als getuige.
  Als jullie hem tenminste niet inmiddels al hebben omgekocht.
  Maar ja die goeie man zal er wel niet van op de hoogte zijn geweest wat de achterliggende gedachte was van de secretaris bij die hele grondruil.
  Feit was dat Rogier wederom gedreigd werd met sluiting van zijn zaak als hij niet automatisch zijn handtekening ter goedkeuring zou plaatsen.
  Voor Rogier was er weinig keus aangezien hij altijd voor het behoud van zijn zaak zou kiezen.

  En waarom reageert u niet op dat voorval met Happart over de klacht tegen Rogier bij de Senaat???
  Vergeet niet dat dit een overduidelijk bewijs is dat andere zaken tegen Rogier uit het verleden ook bewust zijn uitgevoerd om Rogier te beschadigen.
  Daar komen komen jullie gewoonweg niet omheen hoe graag jullie het nu ook achteraf wensen terug te draaien.
  Hetzelfde is het geval met de verwijderde laster van Michaël Henen in deze blog. Ook dat is een bewijs dat jullie een campagne tegen Rogier voeren.
  En waarom dit alles? alleen vanwege politiek? Nou slimme politiek is dat.
  Uiteindelijk hebben jullie jezelf in eigen voet geschoten want Rogier heeft door deze tegenslagen alleen maar bijgeleerd en weet inmiddels wel dat hij zich moet beschermen tegen dergelijke oneerlijke maffia praktijken.
  En u zegt nota bene zelf dat het hier geen Balkan is. Hallo wordt eens wakker jullie veroorzaken hier zelf juist Balkan toestanden met dergelijke corrupte zaakjes.
  Wordt eens volwassen en ga samenwerken met iedereen ipv van alles tegen te werken.
  Uiteindelijk worden hier alleen de burgers van Voeren de dupe van…
  En daar doen jullie politiekers het toch voor, dus wordt eens wakker en begin rap te werken aan een toekomst voor alle Voerenaars.
  Dus ook voor Limburgers zoals Rogier die al bijna 15 jaar zorgt voor de nodige werkgelegenheid (Ook voor Waalse inwoners van Voeren) in deze streek.

  Maar voordat we hier verder verzanden in oude verhalen uit het verleden zit ik en met mij hier iedereen nog te wachten op een reactie van Michaël Henen aangaande het verhaal dat hij vorige week zaterdag van Frans Bik gehoord had.
  Door het verhaal hier te verwijderen is de zaak echt niet afgedaan.
  Het is nu eenmaal gezegd.
  Tevens is er een printscreen van gemaakt en liggen de paperassen klaar om opgenomen te worden in het proces.

 50. Zoals u eerder zelf schreef: in Voeren werd vroeger vooral Plat gesproken en men zei en zegt in die taal, als men iemand aansprak of spreekt:
  – Madam plus familienaam of
  – Mesjeu plus familienaam.
  Dat oudere mensen u in het gemeentehuis alleen met de achternaam aanspreken, verwondert me dus niet. Maar dat u denkt dat ze Hieër inslikken, verwonderd me dan weer wel want Hieër is nooit gebruikt in ‘t Plat om gewone mensen aan te spreken. Die term was voorbehouden voor God d’r Hieër en voor de adel, zoals de Hieëre va Brook.

  Maar waarom zouden Voerenaren Mesjeu inslikken als ze de burgemeester voor allen aanspreken? Precies, omdat u niet als zodanig ervaren wordt en u komt ‘t ons nog zelf vertellen ook.

  Ik heb hieronder eerst aan Michael Henen uitgelegd dat Nederlands Limburgers ‘t zo kwaad niet bedoelen als ze iemand alleen met de achternaam aanspreken. ‘t Is ‘n vorm van opgedrongen cultuurverarming. Daar hebben ze ooit ook mesjeu onder wat taaldruk moeten laten vallen. Heer of meneer was te vreemd en zo werd er maar niks meer voor de naam gezet. In ‘t Noorbeek van ‘n 40 jaar geleden noemde men vrouwen nog madam plus achternaam en er was één mevrouw en dat was de vrouw van de burgemeester.
  Tegenwoordig noemt men iedereen mevrouw plus achternaam en ook wel meneer plus achternaam.

  En Mevrouw Hanneke Drielstra zal toch wel geweten hebben wat ze bedoeld als ze Michael Henen een paria noemt hier helemaal onderaan de discussie.
  Hoeveel vangt u per uur, mevrouw.

 51. Je propose de clôturer cette discussion ici, mais il est toutefois possible que les personnes mises en cause par certains correspondants interviennent pour donner leur propre version des faits. Je pense à M. Bik, au notaire Binet ou au secrétaire communal, par exemple.

 52. Ja Jean-Louis klinkt allemaal leuk om de andere personen aan het woord te laten.
  Maar op het moment dat dit gebeurd zoals in het geval Frans Bik via Michaël Henen verwijdert u de bijdragen.
  Dus wat wilt u nou eigenlijk zeggen???

  En Mevrouw Bep Mergelsberg wat is uw frustratie dat u geïnteresseerd bent in wat ik per uur vraag?

  Aangezien jullie verder niet ingaan op mijn reacties en zelfs aangeven dat deze discussie beter ten einde kan worden gevoerd geven jullie al aan dat jullie niets meer kunnen inbrengen tegen mijn argumenten.
  Jammer want ik had eigenlijk verwacht dat jullie jezelf nog iets verder belachelijk zouden maken.

 53. Madame Drielsma, votre esprit d’investigation bien plus poussé que le mien, au vu de vos commentaires, devrait vous pousser à chercher les informations auprès des bonnes sources : au lieu de réclamer continuellement des éclaircissements de ma part, je vous invite à aller consulter Monsieur Frans Bik de vive voix, comme Jean-Louis vous l’a également conseillé. Le tout est maintenant de savoir si vous oserez le faire…

  Il apparaît toutefois que votre personnalité est influençable au plus haut point : en ce qui me concerne, étant le fils aîné d’une famille elle-même d’origine hollandaise, je me vois mal peinturlurer  » NL go home  » ou  » NL buiten  » sur les routes. Vous êtes mal informée, chère madame et vous fourbissez vos accusations vis-à-vis d’une personne qui ne désire qu’une seule chose : la paix linguistique dans les Fourons. Les gens qui me connaissent bien ne vous diront pas le contraire.

 54. Blijf je er maar verder uit praten Michaël Henen.
  Niemand meer die u nog langer serieus neemt nadat u uw eerder geplaatste woorden niet meer durft te herhalen.
  Laat staan dat u nu eindelijk inhoudelijk reageert en aangeeft dat u zich heeft vergist of dat Frans Bik u dit in goed vetrouwen had verteld.
  Maakt ook niet meer uit. Is inmiddels te laat aangezien ik de printscreen van de tekst al aan Rogier heb bezorgt.

  Dus ga maar alvast bedenken hoe u dit later gaat verantwoorden.

 55. De regelmatige lezers van deze blog wil ik even herinneren aan het feit dat ik ooit een URL adres van een anonieme Maastrichtenaar heb uitgepluisd. Ik kwam uit in Bolzano in Italië bij een bedrijf waar olijfolie gemaakt wordt. Ik heb met dat bedrijf gebeld en de ook duits sprekende bedrijfsleider vertelde me dat hun bedrijf daar in alle geval niets mee te maken had. Maar als ‘schadevergoeding’ kon ik wel een paar flessen olie gaan ophalen, als ik toch in de buurt was. EN…dat heb ik inmiddels gedaan. Ik moet zeggen: zo’n olijfolie krijg je hier nergens.

  Zoals gezegd houd ik me strikt buiten deze discussie maar als ik vraag hoeveel iemand vangt per uur heb ik het niet over geld. Om de betekenis van deze Vlaamse uitdrukking te ontdekken moet u in Le Robert & Van Dale zijn, mevrouw de Raadsvrouwe.

 56. waar maakt u zich in godsnaam druk over? dat iemand zich de moeite neemt om van allerlei onbelangrijke dingen te gaan zitten uitpluizen,geeft blijk van een bekrompen geest !!

  quote bep: « Zoals gezegd houd ik me strikt buiten deze discussie maar als ik vraag hoeveel iemand vangt per uur heb ik het niet over geld. Om de betekenis van deze Vlaamse uitdrukking te ontdekken moet u in Le Robert & Van Dale zijn, mevrouw de Raadsvrouwe.  »

  u houdt zich strikt buiten de discussie? nou,ik merk er niks van..u blijft toch steeds weer terugkomen op het onderwerp!! ga kantklossen of zo….

 57. Bep, maastrichtenaren en Bolzanen hebben niet echt veel gemeen lijkt mij zo.
  Maar als jij de olijfolie van Bolzana lekker vind is dat fijn voor jou.
  Het valt mij op dat je het uiterste best doet om te voorkomen dat Michael Henen inhoudelijk dient te reageren op mijn eerdere herhaaldelijke vraag om zijn eerder geplaatst opmerkingen uit Frans Biks mond te verantwoorden.
  Maar schijnbaar zijn jullie ontzettende lafbekkies die als het er op aankomt zich snel uit de voeten maken en een wolk van verwarring opgooien.
  Had je een beetje karakter zou je er ook op staan dat Michael Henen zijn eerder geuite woorden verantwoord.
  Maar schijnbaar gaat bij jou ook de politieke agenda voor de waarheid.
  Jammer Bep een gemiste kans..

 58. Beste dames,
  Zoals heel ver hieronder gezegd: ik wacht de uitspraak van de rechter af. En die uitspraak is dan de waarheid tenzij men in beroep gaat. Dan komt er een waarheid op een ander niveau. In deze kwestie en door op deze manier te handelen houd ik politieke mogelijkheden, die ook ik heb, juist buiten deze zaak.

  Niemand op deze blog heeft welke macht dan ook om anderen te doen spreken over deze kwestie. En zwijgen mag niet, voordat de rechterlijke uitspraak er is, geduid worden, wil men zuiver spelen. Zodus dames, ik ken mijn rechten en wat u blijkbaar helemaal ontgaat dat is dat ik ook mijn burgerplichten ken en waarmaak. De rechter bepaalt wat de waarheid is, beste dames, en niet een handvol schreeuwers, zoals u.
  Ik sta erop dat de rechter dit hele blog-item leest.

 59. Ja Bep dan sta je er dus ook op dat de rechter Michaël Henens boodschap leest die hij van Frans Bik heeft gekregen.
  Bij deze is uw wens in vervulling gegaan 😉
  Door hier boodschappen te verwijderen worden ze echt niet onzichtbaar voor een rechter hoor.
  Sterker nog juist door ze te verwijderen trekken ze 10 x meer de aandacht dan de boodschappen die er nog steeds staan.
  Maar ja schijnbaar is jullie die logica volledig ontgaan.
  Verder heb je volledig gelijk Bep, Henen moet eerst de rechtsspraak afwachten vooraleer hij voorbarige lasterpraatjes over Rogier verspreid.
  Nu maar hopen dat ze binnen jullie gelederen ook naar jou luisteren.

 60. Geachte heer Schins,

  Blijkbaar weet u inderdaad niet waarover u spreekt en schrijft. U durft zelfs naam en toenaam te noemen in uw replieken. Zo schreef u:

  « Dat hele parkeerprobleem komt voort uit een opmerkingen van de vrouw van Richard die ex prins carnaval is geweest in Teuven.  »

  U heeft goed begrepen dat ik ex prins carnaval ben van Teuven en dat mijn vrouw de naam Esther mag dragen. Indien u mjn vrouw durft te beschuldigen van de gang van zaken in Teuven dan heeft u het goed mis. Wij weten NIETS MAAR DAN OOK NIETS af van mogelijke parkeerproblematieken en hebben hier dan ook NOOIT MAAR DAN OOK NOOIT over gecommuniceerd naar wie dan ook. Ik verzoek u dan ook uw uitspraken te rectificeren, zodat u geen onschuldige personen in uw discussie betrekt om uw statements kracht bij te zetten. U mag zich daarvoor gerust schamen.

  Over de talenkwestie wil ik niet verder uitwijden, maar gisteren hebben we het schuttersfeest in Teuven mogen vieren. Van een talenstrijd was hier geen sprake, van een feest wel. En ja….er werd geschoten.

  Richard Theunissen
  Teuven

 61. Richard Theunissen, sorry als het niet met de de werkelijkheid strookt.
  Een serveerster van Modern vertelde mij op zaterdag dat Frans op die fatale nacht had aangebeld bij een buurvrouw en dat deze buurvrouw dezelfde persoon was geweest die later die dag de verslagevers van de krant had te woord gestaan.
  En op mijn vraag wie die dame dan was werd letterlijk gezegd de vrouw van de ex prins carnaval Richard.
  Helaas is achteraf uit diverse voorbeelden gebleken dat in Modern wel meer is geroepen wat achteraf niet waar bleek te zijn.
  Onder het genot van de nodige biertjes werden daar de meest vreemde verhalen bedacht en rondverteld.
  Ik heb mij dan ook voorgenomen geen reacties meer te geven die gebaseerd zijn op roddels afkomstig uit Modern.
  Natuurlijk ben ik nu wel heel benieuwd wie dan wel de juiste buurvrouw is geweest die met de verslaggevers heeft gepraat en al die vreemde verhalen de wereld heeft in geholpen.
  Zo stond er ook ergens te lezen dat er auto’s waren beschadigt in Teuven. Maar bij navraag achteraf kan niemand iets concreets aangeven.
  En je schrijft in je reactie, Indien u mjn vrouw durft te beschuldigen van de gang van zaken in Teuven,
  Nou uw vrouw wordt hier zeker niet beschuldigt van de gang van zaken in Teuven.
  Snap niet hoe je die verstrekkende conclusie kunt trekken. De discussie over het parkeerprobleem in Teuven staat in geen enkele verhouding met de discussie waarover het hier werkelijk gaat.
  Dus maak je niet zo druk om een mug anders lijkt het net alsof er wel meer aan de hand is.
  Maar ik snap je ook wel dat je het niet leuk vind als er zo’n roddels worden verteld en er niets van klopt.
  Dat is inmiddels ook een beetje de tendens geworden in dit blog en voor mij ook de reden dat ik er de laatste weken geen zin meer in had om nog verder te reageren.
  Je kunt in dit hele verhaal helaas niet meer uitgaan van wat je hoort op straat of in de kroeg.
  Als je 100% zeker weet dat je vrouw nooit heeft gepraat met de verslaggevers van de Limburger of het belang van Limburg zou ik Xhonneux verzoeken mijn eerdere opmerking over jouw vrouw + deze opmerking te laten schrappen. Daar hebben ze inmiddels ervaring mee naar het schijnt, zoals we hieronder al konden lezen 😉

 62.  » Over de talenkwestie wil ik niet verder uitwijden, maar gisteren hebben we het schuttersfeest in Teuven mogen vieren. Van een talenstrijd was hier geen sprake, van een feest wel. En ja….er werd geschoten.  » : l’ami Richard Theunissen, que j’ai rencontré à Teuven lors de ce Tir au Roy festif, a clairement illustré la pensée profonde des démocrates fouronnais.

  Ce Tir rassemblait des Néerlandophones des Pays-Bas et de Belgique ainsi que des Francophones, patoisans ou non : toutes les langues se sont mélangées lors de ce rendez-vous.

  Puisse cette pensée continuer à perdurer, au grand dam des personnes qui pensent le contraire…

  Merci, Richard (et sa charmante femme Esther) d’avoir souligné l’esprit bon enfant dans lequel ce Tir s’est déroulé.

 63. Michael henen ik snap jouw insteek niet helemaal.
  Het is toch heel normaal en logisch dat op het vogelschieten in Teuven zowel Nederlanders, Vlamingen als Walen komen.
  Het zou eens anders moeten zijn met zo’n dorpsactiviteit als het vogelschieten, dat zou namelijk pas erg zijn.

 64. Maar de andere dorpen zeker niet. U kent Voeren blijkbaar helemaal niet, meneer Pisters. En raar is dat niet. De Nederlandse media informeren u namelijk helemaal niet. Verleden week nog met vele journalisten van Dagblad de Limburger gesproken over de Resolutie van Marseille, die zich uitspreekt over de schandalige positie van de franstaligen in Voeren. Guus Urlings had de beste reden om er niets mee te hoeven doen: hij ging eind van de week op vakantie.
  En nu lees ik mij vandaag toch een uitgebreide reportage over de heiligverklaring van Karel Houben in Rome, geschreven door…jawel Guus Urlings! Is dat soort opportunisme de zogenaamde objectiviteit van deze krant: wanneer er een reisje voor de journalist in zit dan schrijft hij wel iets? Hoe verhoudt zich dit gedrag met de deontologische code die journalisten dienen na te leven? Maar u, meneer Pisters, is uw dommigheid vergeven: u kon inderdaad niet beter weten. Maar weet dus NU wel beter: bemoei u niet met zaken waar u niks van weet!

Les commentaires sont fermés.